אין ספק שאחד המשחקים שעובר את חבלי הלידה הקשים ביותר כרגע הוא God of War Laufey: החל מחשיפה שנויה במחלוקת ושקט מטריד בשביל משחק שאמור לצאת בעוד שלושה חודשים.
במהלך הערב (שעון ישראל), שחררו סנטה מוניקה הכרזה רשמית בנוגע למשחק הבא שלהם. בהכרזה הם כתבו שמאז ההכרזה במהלך ה-Summer Game Fest ביוני האחרון, המשחק קיבל הרבה התלהבות ושהם אסירי תודה על כך. אבל בנוסף לכך, הם מעוניינים לחדד את החויה שהם מספקים לשחקנים על מנת להצדיק את ההתלהבות, התשוקה והמסירות מצד קהל המשחקים – מה שהוביל אותם להחלטה של לדחות את המשחק בשלושה חודשים מה-16.02.2027 ל-20.05.2027.
ההכרזה הזו לא מפתיעה למי ששם לב לחרושת השמועות על עיכובים בפיתוח, אבל אחרי ה-State of Play האחרון והשקט מחריש האוזניים של ההעדרות של המשחק. במיוחד בשביל משחק שאמור להיות מושק בחודשים הקרובים. ההכרזה על המשחק הייתה ביוני האחרון עם 23 דקות של משחקיות וטריילר עלילתי, אבל למרות ממה שנראה כמו עולם מרשים וטכנולוגיה חדה התגובות היו פושרות. הטענות העיקריות הן ש-"מדובר בפרופוגנדה פמיניסטית של תרבות ה-woke", תהיות מה העתיד של הסדרה שציינה לאחרונה 20 שנים מאחר וקרייטוס לא נמצא כדמות שחיקה במשחק (לפי המידע שיש לנו היום).
אבל הצרות לא מפסיקות להגיע, כי לאחרונה נחשפה גרסת האספנים של המשחק. גרסת האספנים, שתגרום לכם להיפרד מ-150$, מנסה לעשות את ה-Rockstar ובין הפריטים כמו פסל של פיי, קלפי טארוט ומיני ארט בוק – לא תוכלו למצוא… משחק. הדבר גרם לגל ביקורות מצד שחקנים שטוענים לחזירות ולזלזול בהם ובכספם. שאם הם ירכשו את גרסת האספנים, הם לא רק יצטרכו לשלם 150$, אלא גם 80$ על המשחק עצמו מה שלוקח את הרכישה לסכום של 230$.
ראוי לציין ש-2027 מסתמנת כאחת השנים העמוסות והעשירות בעולם הגיימינג. כאשר רק ברבעון הראשון יוצאים כותרים מצופים כמו Until Dawn 2 (28.01.2027), Tomb Raider: Legacy of Atlantis (12.02.2027), Persona 4 Revival ו-Final Fantasy VII: Revelations. כאשר כל כך הרבה כותרים עומדים להתחרות במשחק – אולי זו אכן ההחלטה הנכונה לתת לגיימרים מרחב נשימה.
