המשחק Slay the Spire 2 רשם חודש בכורה מוצלח במיוחד בגישה מוקדמת (Early Access) ב-Steam במהלך מרץ 2025. על פי נתונים חדשים של Alinea Analytics, המשחק מכר כ-5.3 מיליון עותקים מאז השקתו ב-5 במרץ, והכניס סכום מרשים של כ-108 מיליון דולר ב-Steam בלבד.
ההצלחה של כותר ההמשך מבית Mega Crit בולטת במיוחד על רקע התחרות בשוק. במקום השני בטבלת המכירות ניצב Crimson Desert של חברת Pearl Abyss עם קרוב ל-2 מיליון עותקים. משחקים נוספים שבלטו בחמישייה הראשונה הם Climber Animals Together עם מיליון עותקים, ו-Resident Evil Requiem שמכר 1.2 מיליון עותקים למחשב האישי. מעניין לציין כי גם הרימייק של Resident Evil 3 משנת 2020 נהנה מעדנה מחודשת עם קרוב למיליון עותקים שנמכרו בחודש החולף.
לצד ההצלחה המסחרית, Slay the Spire 2 זכה לביקורות חיוביות מאוד מהקהילה. עם זאת, הדרך לא הייתה חפה מקשיים: עדכון בטא מוקדם הציג שינויים שעוררו זעם בקרב השחקנים והובילו לאלפי ביקורות שליליות. המפתחת הגיבה במהירות, ביטלה את השינויים השנויים במחלוקת והחזירה את אמון השחקנים.
במקביל להצלחות התוכנה, חברת Valve, המפעילה את פלטפורמת Steam, נערכת לחזרה לשוק החומרה. ה-Steam Machine, קונסולת PC היברידית חדשה, מתוכננת לצאת בתחילת 2026. יחד עם זאת, דיווחים מצביעים על כך ששינויים ברכיבי הזיכרון ושיקולים פיננסיים הובילו לעיכוב בהכרזה הרשמית על תאריך ההשקה הסופי.
